Spenatsoppa med ägghalva

Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Spenatsoppa med ägghalva

13

12 ingredienser

10 min

En vardagssoppa som är klassisk, god och nyttig. Vill du lyxa till det? Skala i lite färska, kokta räkor i soppan.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 1 potatis
  • 2 msk smör
  • 1,25 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm fänkålsfrö
  • 200 g fryst spenat
  • 200 g färsk spenat
  • vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs lök och potatis i smör några minuter utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och fänkålsfrön.
  3. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta spenaten och låt tina.
  4. Lägg sedan i den färska spenaten och mixa till slät soppa.
  5. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med kokta ägghalvor.