Spenatsoppa med ägghalva

13 röster
10 min
4

En vardagssoppa som är klassisk, god och nyttig. Vill du lyxa till det? Skala i lite färska, kokta räkor i soppan.

Visa mer
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 potatis
  • 2 msk smör
  • 1,25 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm fänkålsfrö
  • 200 g fryst spenat
  • 200 g färsk spenat
  • vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs lök och potatis i smör några minuter utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och fänkålsfrön.
  3. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta spenaten och låt tina.
  4. Lägg sedan i den färska spenaten och mixa till slät soppa.
  5. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med kokta ägghalvor.
25 februari 2008
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...