Spenatsoppa med ägghalva

13 röster
10 min
4
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 potatis
  • 2 msk smör
  • 1,25 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm fänkålsfrö
  • 200 g fryst spenat
  • 200 g färsk spenat
  • vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs lök och potatis i smör några minuter utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och fänkålsfrön.
  3. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta spenaten och låt tina.
  4. Lägg sedan i den färska spenaten och mixa till slät soppa.
  5. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med kokta ägghalvor.
25 februari 2008