Vitlöksstekt minibläckfisk med citron
Vitlöksstekt minibläckfisk med citron
7 ingredienser
Rykande heta, direkt från pannan och in på bordet är de vitlökiga minibläckfickarna en given succé. Bläckfickarna kan du köpa frysta - de fungerar utmärkt till det här snabblagade receptet med klassisk smaksättning /Markus Aujalay - Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.
Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.
Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.
Ingredienser
- 200 g minibläckfisk, rensad, nedskuren
- 4 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, tunt skivade
- salt
- peppar
- färsk bladpersilja, hackad
- 1 citron
Gör så här
- Stek bläckfisken med vitlök på hög värme i olivolja ca 1 minut.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner persilja och pressa över lite citron. Servera med ett gott bröd.