Potatissallad med rostbiff, äpple och pepparrot

Potatissallad med rostbiff, äpple och pepparrot
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Potatissallad med rostbiff, äpple och pepparrot

11 ingredienser

10 min

En fräsch och krämig sallad att äta som huvudrätt eller som del i buffé.

Ingredienser

  • 600 g potatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 0,5 rött äpple
  • 0,5 grönt äpple
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk pepparrot, riven
  • 400 g skivad rostbiff

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken.
  2. Skölj, kärna ur och tärna äpplena.
  3. Skala och skiva den kokta potatisen.
  4. Plocka persiljan.
  5. Marinera löken i vinäger i 5 minuter.
  6. Blanda i yoghurten och smaksätt med salt och peppar.
  7. Blanda alla ingredienser och krydda eventuellt mer.
  8. Riv över rikligt med pepparrot och servera salladen med rostbiffen.