Viltskav med messmör och champinjoner

12 röster
Viltskav med messmör och champinjoner
Foto: TV4

Gott på hösten - speciellt om du tillagar för vänner.

Visa mer

Du behöver

  • 2 förp skav (ren, vilt eller älg) 480 g
  • olja och smör till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk messmör
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • soja
  • salt och peppar
  • 200 g champinjoner
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken och bryn ytterligare någon minut.
  2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
  3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
  4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.
8 januari 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept