Viltskav med messmör och champinjoner

Viltskav med messmör och champinjoner
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Viltskav med messmör och champinjoner

12 ingredienser

Gott på hösten - speciellt om du tillagar för vänner.

Ingredienser

  • 2 förp viltskav [480 g]
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk messmör
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • soja
  • salt
  • peppar
  • 200 g champinjoner
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken och bryn ytterligare någon minut.
  2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
  3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
  4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.