• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

5 steg att laga

11 ingredienser

Pasta som passar en vanlig vardag.

Ingredienser

  • 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet
  • 500 g rå salsicciakorv
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök, tunt skivade
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kruka persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, rikligt med riven

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korvarna och mosa dem.
  2. Bryn i olivolja några minuter. Tillsätt vitlök och chili och bryn ytterligare någon minut.
  3. Häll i tomater samt vitt vin och låt koka ihop ca 5 minuter
  4. Blanda sedan med den nykokta pastan och vänd ner persilja.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö på parmesanosten.