Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

161

5 steg att laga

11 ingredienser

Pasta som passar en vanlig vardag.

Ingredienser

  • 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet
  • 500 g rå salsicciakorv
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök, tunt skivade
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kruka persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, rikligt med riven

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korvarna och mosa dem.
  2. Bryn i olivolja några minuter. Tillsätt vitlök och chili och bryn ytterligare någon minut.
  3. Häll i tomater samt vitt vin och låt koka ihop ca 5 minuter
  4. Blanda sedan med den nykokta pastan och vänd ner persilja.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö på parmesanosten.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer