Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin
Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin
14 ingredienser
Jättebra vardagsrätt som tar lite längre tid att laga - men det är det värt.
Ingredienser
- 1 förp färska kycklingben [900 g]
- olja, till stekning
- 0,5 gul lök, skivad
- 3 klyftor vitlök, hackade
- 2 dl vitt vin
- 1 förp tomat, hackade
- 2 dl vatten
- några kvistar färsk timjan
- 1 röd paprika, skuren i bitar
- 0,5 grön zucchini, skuren i bitar
- aubergine, skuren i bitar
- 1 dl svarta Kalamataoliver med kärnor
- salt, socker och peppar
- persilja, hackad
Gör så här
- Bryn kycklingbenen i olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.
- Häll i vitt vin, tomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter. Bryn zucchini, aubergine och paprika i lite olja och lägg ner i grytan.
- Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i oliver och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Avsluta med hackad persilja.
- Servera med nykokt pasta eller ris.