Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön
Foto: TV4
Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön
Betyg: 3.2 av 5 (35 röster)
35
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
16
ingredienser
Bra vardagsrätt med asiatisk touch.
Asiatisk mat
Fest
Vardagsmiddag
Ingredienser
400 g biff, skuren i strimlor (eller rostbiff)
olja, till stekning
250 g broccoli, skuren i små buketter
0,5 gul lök, skivad
2 klyftor vitlök, tunt skivad
50 g böngroddar
0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
0,5 grön chilifrukt, tunt skivad
1 morot, tunt hyvlad på längden
4 blad isbergssallad till servering
1 msk rostade sesamfrön
färsk koriander
Sås
1 dl hoisinsås
2 msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Lägg isbergssalladen samt den hyvlade moroten i kallt vatten.
Stek köttet i olja på hög värme i ca en minut. Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
Stek grönsakerna i varm panna snabbt och smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsbladen i botten på varje tallrik och lägg på grönsaker, kött och strö över sesamfrön och koriander.
Servera med ris eller nudlar
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön | Köket.se