Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön
Foto: TV4
Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön
35
Spara
Av:
Markus Aujalay
Från:
Nyhetsmorgon
16
ingredienser
Bra vardagsrätt med asiatisk touch.
Asiatisk mat
Fest
Vardagsmiddag
Ingredienser
400 g biff, skuren i strimlor (eller rostbiff)
olja, till stekning
250 g broccoli, skuren i små buketter
0,5 gul lök, skivad
2 klyftor vitlök, tunt skivad
50 g böngroddar
0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
0,5 grön chilifrukt, tunt skivad
1 morot, tunt hyvlad på längden
4 blad isbergssallad till servering
1 msk rostade sesamfrön
färsk koriander
Sås
1 dl hoisinsås
2 msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Lägg isbergssalladen samt den hyvlade moroten i kallt vatten.
Stek köttet i olja på hög värme i ca en minut. Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
Stek grönsakerna i varm panna snabbt och smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsbladen i botten på varje tallrik och lägg på grönsaker, kött och strö över sesamfrön och koriander.
Servera med ris eller nudlar
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut