Mustig tomatsoppa med bönor och chili
Mustig tomatsoppa med bönor och chili
16 ingredienser
Ingredienser
- 1 förp krossade tomater
- 100 g svarta bönor, kokta
- 100 g vita bönor, kokta
- 1 gul lök
- 3 dl vatten
- 1 dm purjolök
- 2 klyftor vitlök
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 röd chilifrukt
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 dl persilja
- matolja, till stekning
- bakeoff-bröd
- olja, på brödet
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär lök och purjo i grova bitar. Hacka chilin och vitlöken grovt. Sautera grönsakerna lätt i olja. Tillsätt hönsbuljongtärningen och vatten + krossade tomater.
- Koka under lock i 20-25 minuter. Finhacka persiljan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin och vänd ner bönorna och persiljan. Låt alltihop bli varmt, men koka inte igen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva brödet och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.