Grillade revbenspjäll med råstekt potatis och salladssås
Grillade revbenspjäll med råstekt potatis och salladssås
13 ingredienser
Ingredienser
- 800 g tjocka revbenspjäll skuret i skivor
- marinad
- 4 msk sweet chilisås
- 2 msk soja
- 1 msk risvinäger
- 6 potatisar
- 1 purjolök
Sås
- 1 schalottenlök
- 1 bladsallad
- 2 msk smör
- 2 dl kycklingbuljong
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda ihop marinadingredienserna till marinaden och vänd revbensspjällen i den. Låt stå minst 10 minuter, gärna längre. Grilla i grillpanna tills den fått fint mönster, stek klart i ugnen ca 10-15 minuter på 175 grader.
- Skiva potatisen och stek i lite matolja. Dela och tvätta purjolöken, skär den i bitar och vänd ned den i potatisen när den är klar och stek i ytterligare två minuter.
- Hacka schalottenlöken och fräs den i lite matolja och smör, häll på kycklingbuljongen och koka ca fem minuter. Skär ned salladen och koka med den i ca två minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.