Indisk linssoppa

Indisk linssoppa
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Indisk linssoppa

228

5 steg att laga

14 ingredienser

35 min

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 dl olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 2 dl röda linser
  • 2 l hönsbuljong
  • 1 limefrukt, saften
  • färsk koriander
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer