Indisk linssoppa

211 röster
35 min
4

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

Visa mer
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 dl olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 2 dl röda linser
  • 2 l hönsbuljong
  • 1 lime, saften
  • färsk koriander
  • salt, efter smak
  • svartpeppar (efter smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.
17 januari 2011

laddar fler recept...

Laddar fler recept...