Markiz marockanska köttspett

Markiz marockanska köttspett
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Markiz marockanska köttspett

35

4 steg att laga

9 ingredienser

40 m

Grillspett på rostbiff marinerad med vitlök, koriander, citron och spiskummin. Perfekt till grillfesten! 

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 450 g ryggbiff (eller rostbiff)

marinad

  • 1 knippe koriander, hackad
  • 2-3 klyfta vitlök, pressade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl citron, saft från
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x2 centimeter stora bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttet och arbeta in marinaden med händerna. Låt köttet stå i minst 20 minuter.
  3. Trä köttet på spett och låt spetten rinna av lite.
  4. Grilla på het utegrill (eller i ugn på maxtemperatur och grill) cirka 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer