Marinerad kyckling

Marinerad kyckling
Foto: TV4

Ett härligt recept tänkt för grill, sommar och sol. Det går lika bra att använda sig av detta recept hemma i inneköket. Lägg då kycklingen i en ugnsfast form och slå marinaden över. Grilla kycklingen i 200 grader i 30 minuter. Servera med ris eller pasta och en god grönsallad.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • Marinad:
  • 3 dl tomatjuice
  • saft av 1 citron
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 st liten gul lök, riven
  • 1 msk färsk dragon

Gör så här

  1. Blanda marinaden, låt låren dra i den i kylen 3-4 tim. Vänd dem emellanåt.
  2. Pensla grillgallret med olja.
  3. Lägg på de avrunna låren.
  4. Grilla sakta på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Kommentera receptet

Fler goda recept