Marinad till vildsvinskarré

NYHET
Marinad till vildsvinskarré
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Marinad till vildsvinskarré

15 ingredienser

8 h + tid i kyl

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och visar hur du gör en riktigt god marinad till vildsvinskarré.

Ingredienser

portioner4 - 6

Marinad

  • 10 chili guajillo, utan stjälkar och kärnor (torkade)
  • 10 anchochili, utan stjälkar och kärnor (torkade)
  • 1,2 l vatten
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 80 g tomat, i kvartar
  • 100 g silverlök, grovhackad
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 5 hela nejlikor, utan stjälk
  • 2,5 tsk havssalt
  • 3 msk rapsolja

Karré

  • vildsvinskarré
  • 2 gula lökar, i grova skivor

Gör så här

Marinad

  1. Rosta chilin i en torr panna på medelvärme i ca 20 sekunder per sida utan att det bränns.
  2. Lägg chilin i en gryta med vattnet, koka upp och sjud i 15 minuter tills de mjuknat.
  3. Mixa chilin slätt i en blender tillsammans med 5 deciliter av kokvätskan och resten av ingredienserna.
  4. Häll oljan i en gryta och koka upp marinaden. Sjud i 15 minuter samt rör om då och då.
  5. Låt svalna helt innan marinaden används.

Karré

  1. Lägg köttet i en plastpåse med så mycket marinad så att det täcker köttet. Spara resten av marinaden.
  2. Låt köttet vila i kylen över natten.
  3. Lägg köttet ovanpå den grovt skurna löken i en gryta med lock. Fyll på med resterande marinad och låt gå i ugnen på 125 grader i 8 timmar.
  4. Häll på mer vatten om vätskan reduceras för mycket. Du kan även tryckkoka köttet, då tar det 2 timmar.
  5. Lyft upp köttet ur grytan, låt det svalna något och dra sedan isär köttet med två gafflar till strimlor.
  6. Sila och reducera kokvätskan, blanda med köttstrimlorna och njut av ditt hantverk.