Glutenfria semlor à la LCHF

Glutenfria semlor à la LCHF
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfria semlor à la LCHF

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

12 ingredienser

Glutenfria semlor som bakas på kokosmjöl och fiberhusk. Recept från kokboken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Glutenfria semlor

  • 50 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma, stött

mandelmassa

  • 1,5 dl sötmandel
  • 2 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 1-2 msk vispgrädde
  • grädde, vispad

Gör så här

Håll skärmen tänd

Glutenfria semlor

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten.
  4. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten.
  5. Låt svälla något.
  6. Rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175 grader cirka 25 minuter.
  7. Låt svalna helt.

Mandelmassa

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Mal den i en mandelkvarn.
  3. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter.
  4. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
  5. Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm.
  6. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde.
  7. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket.
  8. Sikta över lite sötrix-flor på dina semlor.