Grön potatissoppa

0 röster
4

Marcus Samuelssons somriga potatissoppa. Perfekt på semestern!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar, skalade och delade i fjärdedelar
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 dl finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1,25 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 100 g matjessill
  • hackat knäckebröd, bitar
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg potatisen med vitlöken i en medelstor kastrull. Häll på buljongen och låt den precis koka upp. Sänk värmen något och sjud potatisen i 25–30 minuter tills den är riktigt mjuk. Lyft av kastrullen från värmen.
  2. Mosa potatisen direkt i kastrullen med en mixerstav eller kör den till puré i omgångar i en matberedare.Tillsätt gräslök, dragon och limesaft. Blanda väl och rör sedan ner gräddfil eller crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg matjessill i botten av en djup tallrik, fyll på med soppan och toppa med lite knäckebrödsbitar.
  4. Soppan går också bra att servera kall.
29 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...