Finriv citronskalet och blanda med mandelspån, ströbröd, parmesan samt ägg. Lägg på ett tunt heltäckande lager smet på vardera torskfilé.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lite rapsolja och en klick smör. Vänta tills smöret har tystnat och lägg därefter i torsken med paneringen neråt. Salta undersidan.
Vänd på fisken när mandelpaneringen fått en fin gyllenbrun färg. Stek sedan fisken i ungefär 2-3 minuter tills den nått en innertemperatur på 42 grader och är klar.
Ajoblanco dressing
Mixa samtliga ingredienser förutom olivolja i en kannmixer, eller med en stavmixer.
Tillsätt därefter olivoljan i en tunn stråle under konstant mixning. Smaka av dressingen med salt och eventuellt lite vinäger.
Endive och taroccosallad
Skär av stammen på endiven och plocka ner bladen. Skär varje blad tre gånger snett till triangelliknande, busiga bitar. Lägg bitarna i iskallt vatten ett par minuter.
Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor, lägg även den i isvattnet.
Skala och filea blodapelsinerna.
Sila bort vattnet från salladen och kör den samt lök i en salladsslunga.
Blanda alltsammans med några stänk olivolja, rödvinsvinäger, lite flingsalt och nymald svartpeppar.