Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör

38 röster
35 m
4

Smörstekt torskrygg som panerats i hackad mandel - krispigheten är perfekt! Servera med ugnsrostad palsternacka, ärtor och brynt citronsmör.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Rostad palsternacka

  • 600 g palsternacka med skal
  • salt och peppar
  • olivolja

Mandeltorsk

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 200 g sötmandel, hackad/krossad
  • salt
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Ärtor i brynt citronsmör

  • 100 g smör
  • 200 g frysta små gröna ärtor
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • 1 ask smörgåskrasse, klippt

Gör så här

  1. Rostad palsternacka
    Dela palsternackan i mindre bitar. Blanda med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
  2. Mandeltorsk
    Dela fisken i 4 bitar. Salta och panera ena sidan av torskbiten med vetemjöl, ägg och sist mandlarna. Stek krispig och god i olja och smör.
  3. Brynt smör med ärtor
    Bryn smöret nötigt och gott. Tillsätt ärtor och citronskal. Smaka av med salt.
28 januari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept