Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör
Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör
15 ingredienser
35 m
Smörstekt torskrygg som panerats i hackad mandel - krispigheten är perfekt! Servera med ugnsrostad palsternacka, ärtor och brynt citronsmör.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Rostad palsternacka
- 600 g palsternacka, med skal
- salt
- peppar
- olivolja
Mandeltorsk
- 600 g torskrygg
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 200 g sötmandel, hackad/krossad
- salt
- olja, till stekning
- smör, till stekning
Ärtor i brynt citronsmör
- 100 g smör
- 200 g frysta små gröna ärtor
- 1 citron, skalet
Garnering
- 1 ask krasse, klippt
Gör så här
Rostad palsternacka
- Dela palsternackan i mindre bitar. Blanda med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Mandeltorsk
- Dela fisken i 4 bitar. Salta och panera ena sidan av torskbiten med vetemjöl, ägg och sist mandlarna. Stek krispig och god i olja och smör.
Brynt smör med ärtor
- Bryn smöret nötigt och gott. Tillsätt ärtor och citronskal. Smaka av med salt.