Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör

35 m
4
Spela video Mandelstekt torsk med rostad palsternacka och ärtor i brynt citronsmör
Foto: TV4
35 m
4

Du behöver

Rostad palsternacka

  • 600 g palsternacka med skal
  • salt och peppar
  • olivolja

Mandeltorsk

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 200 g sötmandel, hackad/krossad
  • salt
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Ärtor i brynt citronsmör

  • 100 g smör
  • 200 g frysta små gröna ärtor
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • 1 ask smörgåskrasse, klippt

Gör så här

  1. Rostad palsternacka
    Dela palsternackan i mindre bitar. Blanda med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
  2. Mandeltorsk
    Dela fisken i 4 bitar. Salta och panera ena sidan av torskbiten med vetemjöl, ägg och sist mandlarna. Stek krispig och god i olja och smör.
  3. Brynt smör med ärtor
    Bryn smöret nötigt och gott. Tillsätt ärtor och citronskal. Smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept