Mandelsmörsfyllda dadlar

POPULÄRT
Mandelsmörsfyllda dadlar
Foto: Fanny Hansson
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Mandelsmörsfyllda dadlar

15

5 ingredienser

15 min

De här mandelsmörsfyllda dadlarna är beroendeframkallande. På riktigt! / Therese

Receptet kommer ur boken The new green protein av Therese Elgquist, Bonnier fakta.  

läs mer
Pauls kurs - äppelbakad blomkål

Lär dig skapa magi med grönsaker! Gå Paul Svenssons onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 12 färska dadlar
  • 0,75 dl mandelsmör (eller annat valfritt nöt- eller frösmör)
  • 0,5 krm oraffinerat havssalt (eller bergsalt)
  • 0,5 dl raw kakao
  • 2 msk kakaonibs

Gör så här

  1. Öppna försiktigt dadlarna på ena långsidan och plocka ut kärnan.
  2. Fyll med mandelsmör och stäng sedan igen. Lägg upp på ett fat, strö över salt och pudra med kakao. Toppa med kakaonibs.