Mandelmassa på klassiskt vis

Mandelmassa på klassiskt vis
Foto: TV4
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Mandelmassa på klassiskt vis

4 ingredienser

20 min

Testa att göra din egen mandelmassa nästa gång du ska servera semlor! Det är både enkelt och blir underbart gott.

Så gör du Hildas favorit-mandelmassa med rostade mandlar
Så gör du Hildas klassiska mandelmassa

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 2,5 dl sötmandel, med skal
  • 1 dl florsocker
  • ca 1 dl brödsmulor (vetedegssmulor frän bullen)
  • 0,5-1 dl grädde, ovispad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Mal mandlarna med skal i en handkvarn till ett fint mjöl, eller mixa dem till ett riktigt fint mjöl.
  2. Tillsätt florsocker och lite av innanmätet från bullarna där mandelmassan ska ligga.
  3. Tillsätt lite ovispad grädde i taget och rör om till önskad konsistens.
  4. Lägg mandelmassan i en spritspåse och spritsa i bullarna samt toppa med grädde.