Mandelmanns saffransvåfflor

54 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 12,5 g jäst
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör

Servering

  • hasselnötskräm
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Värm mjölken så att den blir fingervarm, ca 36 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
  3. Mortla saffranet med sockret och rör ner det i bunken. Vispa i mjölet och saltet. Låt smeten vila i 20 minuter i rumsvärme.
  4. Smält under tiden smöret på svag värme och låt svalna. Blanda sedan ner det i smeten.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och häll i smet. Grädda gyllengula våfflor och servera med valfritt tillbehör.
Tips!
Hemgjord hasselnötskräm

Mandelmanns hasselnötskräm

Servera våfflorna med hemgjord hasselnötskräm. Här hittar du Mandelmanns recept >>

17 december 2019