Mandelmanns saffransvåfflor

Mandelmanns saffransvåfflor
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns saffransvåfflor

58

5 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Frasigt goda saffransvåfflor med hasselnötskräm och vispad grädde - mums!

Här hittar du recept på Mandelmanns hemgjorda hasselnötskräm >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 5 dl mjölk
  • 12,5 g jäst
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör

Servering

  • hasselnötskräm
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Värm mjölken så att den blir fingervarm, ca 36 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
  3. Mortla saffranet med sockret och rör ner det i bunken. Vispa i mjölet och saltet. Låt smeten vila i 20 minuter i rumsvärme.
  4. Smält under tiden smöret på svag värme och låt svalna. Blanda sedan ner det i smeten.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och häll i smet. Grädda gyllengula våfflor och servera med valfritt tillbehör.
TIPS!
läs mer
Hemgjord hasselnötskräm

Mandelmanns hasselnötskräm

Servera våfflorna med hemgjord hasselnötskräm. Här hittar du Mandelmanns recept.

Läs mer

läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer