Mandelmanns saffransvåfflor
Mandelmanns saffransvåfflor
10 ingredienser
30 m
Frasigt goda saffransvåfflor med hasselnötskräm och vispad grädde - mums!
Här hittar du recept på Mandelmanns hemgjorda hasselnötskräm >>
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 12,5 g jäst
- 0,5 g saffran
- 0,5 tsk strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 krm salt
- 125 g smör
Servering
- hasselnötskräm
- vispgrädde, vispad
Gör så här
- Värm mjölken så att den blir fingervarm, ca 36 grader.
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
- Mortla saffranet med sockret och rör ner det i bunken. Vispa i mjölet och saltet. Låt smeten vila i 20 minuter i rumsvärme.
- Smält under tiden smöret på svag värme och låt svalna. Blanda sedan ner det i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn och häll i smet. Grädda gyllengula våfflor och servera med valfritt tillbehör.