Manaish - Nidals arabiska pizzor
Manaish - Nidals arabiska pizzor
14 ingredienser
5 h
Arabiska pizzor i två varianter, en traditionell med zaatar och en svenskinspirerad med kebab.
Här hittar du recept på Nidals zaatar och shawarmakrydda. Labneh är färskostbollar gjorda på getyoghurt, de går bra att ersätta med chèvre.
Se Nidal Kersh laga receptet

Ingredienser
Manaish
- 1 dl za'atar
- 1 dl olivolja
- 1 kruka färsk mynta
Kebabpizza
- 100 g lammentrecôte
- 1 msk shawarmakrydda
- 1 förp körsbärstomater
- 2 hela inlagda gurkor (osötade)
- 4 labnehbollar
Deg
- 25 g jäst
- 2 tsk salt
- 0,5 dl surdeg
- 4 dl vatten, kallt
- 9 dl vetemjöl
- 1 dl vetemjöl, till utbakning
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt jäsa i 4 timmar eller över natten. Ju längre jästid desto godare och segare blir manaishen.
- Dela upp degen i små bollar. Låt jäsa 20 minuter under bakduk. Kavla ut hälften av degbollarna till runda pizzor. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa en stund under duk igen.
- Använd fingrarna för att trycka till degen jämnt på hälften av de utkavlade pizzabottnarna. Det förhindrar att degen jäser upp i ugnen och blir ett pitabröd.
- Sätt ugnen på 230 grader.
Manaish
- Blanda ihop zaatar och olivolja. Bred ut blandningen på bottnarna. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Toppa med färsk mynta.
Kebabpizza
- Kavla ut resterande degbollar på samma sätt som ovan. Skiva entrecôten i tunna skivor. Krydda dem med shawarmakrydda. Låt marinera medan du gör resten.
- Mixa tomaterna med lite salt och peppar. Bred ut tomatsås på brödet, toppa med lammskivorna och smulad labneh. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Toppa med inlagd gurka.