Kyckling zaatar med couscous och gröna bönor

31 röster
50 m
4
Kyckling zaatar med couscous och gröna bönor
Foto: Tv4
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 2 förp bönor (t ex skärbönor, sugarsnaps eller liknande)
  • 4 tomater
  • 1 kruka persilja
  • 2 citroner
  • 4 port couscous

Zaatar

  • 0,5 dl sumak
  • 0,5 dl torkad oregano
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • ca 1 msk salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra kryddorna till en zaatar, smaka av med salt efter tycke och smak.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Vänd runt den i olivolja.
  4. Droppa över saften från en halv citron. Strö zaatar över kycklingen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt, kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  6. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  7. Skiva tomaterna och sugar snaps. Hacka persiljan.
  8. Lägg i en skål tillsammans med saften av en citron och olivolja. Vänd ihop med couscousen. Servera tillsammans med kycklingen.
23 juni 2018