500 g betor och rötter (t ex morötter i olika färger, blomkål, palsternacka, rödbetor)
ca 1,5 dl grädde
3 msk ättika
3 msk strösocker
majsstärkelse
30 g färsk spenat
0,5 dl persilja och dill
2 tsk rosmarin, hackad
Gör så här
Koka upp vattnet med kryddorna i. Skär löken och de två morötterna i lika stora bitar och låt dem koka med.
Skär köttet i grytbitar, ca 5 x 5 cm. Lägg ner köttet när vätskan kokat upp. Låt vattnet koka upp igen och ta sedan bort skummet som bildats på ytan.
Sätt på locket på tryckkokaren och låt grytan bygga upp tryck. Låt sedan koka under tryck i tio minuter.
Ta bort tryckkokaren från spisen och släpp ut trycket innan du öppnar.
Skala och skär betorna, morötterna samt palsternackan. Lägg det i en ugnssäkerform, salta, peppra och ringla lite olivolja över. Rosta sedan i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter.
Lyft ur köttet ur tryckkokaren och håll det varmt.
Sila buljongen och koka upp den igen. Tillsätt grädde, smaka av med ättika och socker.