Liten gryta med chorizo, pilgrimsmussla och blåmusslor

Liten gryta med chorizo, pilgrimsmussla och blåmusslor
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Liten gryta med chorizo, pilgrimsmussla och blåmusslor

11 ingredienser

En lyxig liten gryta med musslor och heta korvar.

Kontrollera att musslorna är väl slutna innan du kokar dem. Ser en öppen ut – knäpp på den - drar den ihop sig är den levande och ok. Efter kokning kontrollera att alla musslorna nu är öppna. Är någon fortfarande stängd så kasta den direkt.

Bengt Frithiofssons vintips: Moule - Hengst Grand Cru Pinot gris, artnr. 95792.

Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 chorizokorv, tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 0,5 tsk vitpepparkorn
  • 2 dl grädde
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 små chorizo (med hetta)
  • färsk bladpersilja, plockad

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa musslorna rena, drag bort skägget och skölj dem väl.
  2. Fräs löken och korven i oljan.
  3. Tillsätt vin, persilja och vitpeppar.
  4. Låt koka upp och lägg därefter i musslorna.
  5. Koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter.
  6. Lyft upp musslorna med hålslev.
  7. Sila av musselspadet och låt det koka ett par minuter till och tillsätt sedan grädden.
  8. Smaka av med salt.
  9. Låt sjuda 1-2 min och lägg sedan i musslorna igen och rör om försiktigt.
  10. Fräs korvarna och pilgrimsmusslan var för sig och toppa i grytan.
  11. Servera musslorna med nybakt bröd.