Frasig kycklingpaj
Frasig kycklingpaj
22 ingredienser
30 min
En snabblagad och annorlunda paj på filodeg med smarrig kycklingfyllning.
Ingredienser
Fyllning:
- 10 g smör
- 1 gul lök
- 1 grillad kyckling
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk malen kanel
- 1 dl färsk bladpersilja
- 0,5 dl färsk koriander
- 2 ägg
- salt
- sötmandel, rostad
- 200 g sötmandel
- 1 msk vatten
- 0,5 tsk malen kanel
- 1 msk honung
- 0,5 krm salt
- 0,5 krm salt
"Pajen"
- 8 ark feuille de brick (eller filodeg)
- 2 msk smör
- flingsalt
Paj:
- 8 ark feuille de brick (eller filodeg)
- 2 msk smör
- flingsalt
Gör så här
- Rosta mandeln med vatten, kanel, honung och salt i ugnen på 175 grader i cirka 8 minuter.
- Grovhacka löken och låt steka tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt saffran och kanel. Plocka under tiden kycklingen, ben - och skinnfri. Vänd ned kycklingen och den rostade mandeln i lökhacket.
- Vänd ned persiljan och koriander, smaka av med salt och knäck ned äggen. Låt dem stelna lätt.
- Pensla arken med smält smör och fördela kycklingfyllningen. Vik samman till mindre paket eller lägg 4 ark i en större pajform. Lägg på fyllningen och täck toppen med 4 ark som penslas med smör emellan.
- Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter.