Grillat kycklinglår med ljummen potatissallad
Grillat kycklinglår med ljummen potatissallad
13 ingredienser
50 min
Chutneyglacerade kycklingspett med varm sallad på potatis, sardeller och kapris.
Ingredienser
- 8 kycklinglårfiléer
- 0,5 dl het mangochutney
- 0,5 dl soja
- 8 grillspett
- 800 g potatis
- 3 sardellfiléer
- 2 klyftor vitlök
- 1 citron, pressad
- 1 tsk kapris, grovhackad
- 0,5 dl olivolja
- salt
- peppar
- romansallad
Gör så här
- Blötlägg grillspetten i kallt vatten cirka 30 minuter om det är träspett. Annars kan de brinna upp.
- Koka potatisen med skal i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna lite.
- Trä upp kycklingen på spetten. Blanda samman chutney och soja.
- Mosa sardellerna med en gaffel i en bunke, krossa vitlöken och pressa citronsaften över. Rör samman sardeller, vitlök, citronsaft, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka salladen och lägg i en bunke med isvatten så att den blir krispig och fräsch. Lyft sen upp salladen och låt den rinna av ordentligt.
- Skiva potatisen och vänd samman med dressingen.
- Grilla kycklingen och pensla med chutney-sojablandningen.
- Vänd försiktigt samman potatisen med salladen. Servera med kycklingspetten.