Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sojadränkt lövbiff
Sojadränkt lövbiff
10
Spara
Av:
Malin Söderström
Från:
Nyhetsmorgon
14
ingredienser
Asiatisk mat
Fest
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
600 g lövbiff, strimlad
1 dl japansk soja
2 msk strösocker
1 dl hönsbuljong
2 cm ingefära, finriven
1 spansk peppar, finhackad
3 dl jasminris
4,5 dl vatten
2 tsk salt
1 dl böngroddar
1 späd purjolök, skivad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka riset med vatten i 20 minuter. Rör sedan ner grönsaker och sesamolja när det är 5 minuter kvar.
Koka upp soja, socker, hönsbuljong, ingefära och chili. Låt det koka i 5 minuter.
Fräs lövbiffen i en het panna, slå på såsen och låt det koka in lite grann.
Servera lövbiffen med riset och strö över sesamfrön.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut