1,5 kg hel kalvkotlettrad med ben eller 600 g om köttet är benfritt
5 klyftor vitlök
3 kvistar färsk rosmarin
2 citroner
olivolja
havssalt
svartpeppar, grovmald
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka vitlök och rosmarin fint tillsammans.
Tvätta citronen och raspa det yttersta av skalet.
Skär i köttet med vass kniv och klappa in vitlök rosmarin och citronraspet. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.
Häll vinet i en långpanna och lägg sedan i köttet så att det vilar på benet. Dela citronerna och lägg ner dem tillsammans med köttet.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och se till att termometerns spets når mitten på steken.
Sätt in i ugnen och låt köttet steka i cirka 1 timme. Ös då och då med skyn i bottnen. Kalvsteken är rosastekt vid 65 grader och genomstekt vid 70 grader.