1,5 kg hel kalvkotlettrad med ben eller 600 g om köttet är benfritt
5 klyftor vitlök
3 kvistar färsk rosmarin
2 citroner
olivolja
havssalt
svartpeppar, grovmald
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka vitlök och rosmarin fint tillsammans.
Tvätta citronen och raspa det yttersta av skalet.
Skär i köttet med vass kniv och klappa in vitlök rosmarin och citronraspet. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.
Häll vinet i en långpanna och lägg sedan i köttet så att det vilar på benet. Dela citronerna och lägg ner dem tillsammans med köttet.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och se till att termometerns spets når mitten på steken.
Sätt in i ugnen och låt köttet steka i cirka 1 timme. Ös då och då med skyn i bottnen. Kalvsteken är rosastekt vid 65 grader och genomstekt vid 70 grader.