Vårprimörsallad med smörstekt abborre
Vårprimörsallad med smörstekt abborre
20 ingredienser
25 min
En sallad gjord på de första, utsökta primörerna och färsk aborre - vad kan vara bättre en varm vårkväll ute på verandan eller balkongen?
Ingredienser
- 12 kokta och skivade färskpotatisar
- 250 g vårprimörer, lättkokta
- 2 tomater i strimlor
- 6 rädisor, i halvor
- 1 knippe dill
- 1 fänkål
- 600 g abborrfilé
- salt
- peppar
- smör, till stekning
- krutonger
dressing
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Pocherade ägg:
- 1 ägg
- 1,5 l vatten
- 1 msk ättika
- 1 krm salt
Gör så här
- Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen.
- Blanda sedan dressingen med potatisen och alla grönsakerna utom fänkålen.
- Fördela salladen på fyra tallrikar.
- Koka upp vatten i en vid kastrull med cirka 4 centimeters vattendjup.
- Tillsätt ättika och salt.
- Knäck äggen i var sin kaffekopp och låt dem glida ned i vattnet. Sänk värmen så att vattnet knappt kokar. När äggvitan har stelnat och blivit vit och gulan fortfarande är knallgul och lös är äggen klara.
- Skiva fänkålen.
- Salta och peppra fisken, smörstek fänkålen i en stekpanna och därefter fisken.
- Varva fänkål och krutonger på salladstallrikarna och lägg abborrfilèerna ovanpå.
- Toppa med de pocherade äggen.