Färgstark soppa à la Rosén

1 röst
30 minuter
6

Snabblagad rödbetssoppa med smak av apelsin är en färgrik förrätt. Här toppas den med getost och en chilifröblandning.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 7469 Königsmosel Riesling.

Visa mer
30 minuter
6
6 portioner

Du behöver

Fröblandning med chili

  • 500 g blandade frön (t ex pumpa, solros och sesam)
  • 1 tsk chilipulver

Rödbetssoppa

  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 selleristjälkar
  • olivolja
  • 1,25 kg färdigkokta rödbetor
  • 7 dl hönsbuljong, varm
  • 0,5-1 dl apelsinmarmelad
  • 100 g getost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Torrstek de blandade frösorterna och chilipulvret i en liten stekpanna under omrörning i 2-3 minuter.
  2. Fräs schalottenlök och selleri i lite olivolja på svag värme.
  3. Hacka rödbetorna och lägg dem i en mixer tillsammans med lök, selleri och buljong. Mixa tills det är slätt, tillsätt apelsinmarmelad mot slutet.
  4. Krydda generöst med salt och svartpeppar.
  5. Värm soppan försiktigt och servera den med getost och chilifröblandningen som strös över.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...