Makrill med ansjovisgrädde

NYHET
Makrill med ansjovisgrädde
Foto: TV4
Nils Molinder KK 2024
Nils Molinder KK 2024

Makrill med ansjovisgrädde

7 ingredienser

30 min

Makrill med ansjovisgrädde är både enkelt, gott och somrigt.  

Ingredienser

portioner
  • 600 g makrill
  • olja
  • smör
  • 1 dl ansjovisspad (eller spad från matjessill)
  • 3 dl vispgrädde
  • peppar
  • 1 msk dill, hackad
  • 0,5 kg potatis

Gör så här

  1. Stek makrillen i olja och smör.
  2. Lyft ur fisken ur pannan.
  3. Häll i anjovisspad och grädde i pannan.
  4. Låt koka ihop till önskad konsistens.
  5. Smaka av med peppar.
  6. Tillsätt dill innan servering.
  7. Servera med kokt potatis.