Makirulle med gravad lax och smakrik majonnäs

POPULÄRT
Makirulle med gravad lax och smakrik majonnäs
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Makirulle med gravad lax och smakrik majonnäs

12 ingredienser

20 m

”Japan möter Sverige i denna söt/salta rätt, majonnäsen ger det hela en extra kick.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Makirulle

  • 4 blad nori
  • 200 g sushiris
  • färsk pepparrot, finriven (svensk)
  • 200 g gravad lax
  • 4 gröna sparrisar, stekt

Smakrik majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl dill, hackad
  • salt

Gör så här

Makirulle

  1. Lägg noribladet på en bambumatta och sprid ut riset i ett tunt lager ovanpå, lämna en flik utan ris för att ”limma ihop” rullen.
  2. Dra en sträng riven pepparrot i mitten.
  3. Lägg ett lager lax ovanpå riset.
  4. Lägg en sparris ovanpå laxen.
  5. Rulla ihop rullen och ”limma” med lite vatten.
  6. Låt rullen vila något innan den skärs upp.

Smakrik majonnäs

  1. Bygg ingredienserna i en mixerbehållare, först äggulor i botten, sedan dijonsenap, olja och citronjuice.
  2. Sätt ner en mixerstav i botten och dra den sedan sakta uppåt så majonnäsen går ihop.
  3. Tillsätt pepparrot och dill och mixa ytterligare några sekunder.
  4. Smaka av med salt.