• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Maki, röding, picklad rödlök och sallad

0 röster
20 m + 1 h i kylen
8 bitar
Maki, röding, picklad rödlök och sallad
Foto: Tv4

Att lägga sallad i maki ger en härlig krispighet, andra primörer fungerar också bra. Ett tips är att lägga de rostade sesamfröna i en liten skål med soja och doppa varje bit i.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m + 1 h i kylen
8 bitar
8 portioner

Du behöver

  • 0,25 rödlök
  • 0,25 dl sushi su
  • 80-100 g rödingfilé (eller blancherad sparris)
  • 0,5 ark nori
  • ca 1,5 dl sushiris, kokt
  • 4 blad bladsallad
  • 1,5 msk sesamfrön, rostade eller finhackad gräslök

Gör så här

  1. Hyvla rödlöken tunt på mandolin och pickla i sushi su minst 1 timme i kylen.
  2. Skär rödingfilén i remsor, lika långa som noriarket. Klä in bambumattan med plastfolie.
  3. Klipp noriarken på hälften. Placera ris på hela arken. Vänd norin så risets undersida får kontakt med bambumattan. Placera röding, rödlök och bladsallad mitt på bladet och rulla ihop.
  4. Doppa rullen i rostade sesamfrön och skär den i 8–10 bitar.
30 juni 2019