Maffig portabelloburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Portabelloburgare med gruyèreost och karamelliserad lök
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Maffig portabelloburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

13 ingredienser

Portabellosvamp fyllda med gruyèreost och vitlök. Servera som burgare tillsammans med karamelliserad rödlök.

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 4 portabellosvampar
  • 4 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl gruyèreost

Karamelliserad lök

  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk balsamvinäger

Till servering

  • hamburgerbröd, rostat
  • dijonsenap
  • rucolasallad

Gör så här

Portabelloburgare

  1. Blanda ihop smör, pressad vitlök, persilja, salt och ost. Fördela ost- och smörblandningen i svamparna.
  2. Lägg svamparna på grillen eller i en ugnsform med ostblandningen uppåt. Låt ostblandningen smälta och svamparna bli grillade på undersidan.

Karamelliserad lök

  1. Smält smöret i en stekpanna. Strimla löken och lägg i pannan. Låt stekas långsamt på låg värme till den är mjuk och karamelliserad. Smaka av med balsamvinäger och salt.

Montering

  1. Rosta hamburgerbröden. Bred ett tunt lager dijonsenap på bröden. Lägg lite ruccola i botten. Lägg svamp och lök ovanpå. Njut!