Maffig portabelloburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Portabelloburgare med gruyèreost och karamelliserad lök
Foto: Jessica Frej
4

Du behöver

Burgare

  • 4 stora portabellosvampar
  • 4 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl gruyèreost

Karamelliserad lök

  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk balsamvinäger

Till servering

  • hamburgerbröd, rostat
  • dijonsenap
  • ruccola

Gör så här

  1. Portabelloburgare
    Blanda ihop smör, pressad vitlök, persilja, salt och ost. Fördela ost- och smörblandningen i svamparna.
  2. Lägg svamparna på grillen eller i en ugnsform med ostblandningen uppåt. Låt ostblandningen smälta och svamparna bli grillade på undersidan.
  3. Karamelliserad lök
    Smält smöret i en stekpanna. Strimla löken och lägg i pannan. Låt stekas långsamt på låg värme till den är mjuk och karamelliserad. Smaka av med balsamvinäger och salt.
  4. Montering
    Rosta hamburgerbröden. Bred ett tunt lager dijonsenap på bröden. Lägg lite ruccola i botten. Lägg svamp och lök ovanpå. Njut!
Kommentera receptet

Fler goda recept