Macka med kräftstjärtar och avokado

5 röster
4
Macka med kräftstjärtar och avokado
Foto: TV4

Den här smörgåsen måste ätas direkt eftersom avokado har en tendens att mörkna ganska fort. Bjud den som förrätt eller liten supé.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rejäla skivor lantbröd
  • smör att bryna i
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 2 avokador
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • sallatsblad
  • grovkrossad vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn brödskivorna i smör och lägg dem på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av i durkslag.
  2. Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ut köttet och skär 1/2 avokado i snygga skivor. Pressa över 1 tsk citonsaft och ställ åt sidan. Mosa resten av avokadoköttet och pressa i 2 tsk citronsaft.
  3. Blanda samman gräddfil, majonnäs, salt och peppar. Vänd ner avokadoköttet och kräftstjärtarna. Fördela blandningen på brödskivorna och dekorera med sallatsblad och de sparade avokadoskivorna. Strö över grovkrossad vitpeppar och servera genast.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept