Macka med kräftstjärtar och avokado

Macka med kräftstjärtar och avokado
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Macka med kräftstjärtar och avokado

11 ingredienser

Den här smörgåsen måste ätas direkt eftersom avokado har en tendens att mörkna ganska fort. Bjud den som förrätt eller liten supé.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lantbröd
  • smör, att bryna i
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 2 avokador
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • vitpeppar

Till dekoration:

  • salladsblad
  • vitpeppar, grovkrossad

Gör så här

  1. Bryn brödskivorna i smör och lägg dem på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av i durkslag.
  2. Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ut köttet och skär 1/2 avokado i snygga skivor. Pressa över 1 tsk citonsaft och ställ åt sidan. Mosa resten av avokadoköttet och pressa i 2 tsk citronsaft.
  3. Blanda samman gräddfil, majonnäs, salt och peppar. Vänd ner avokadoköttet och kräftstjärtarna. Fördela blandningen på brödskivorna och dekorera med sallatsblad och de sparade avokadoskivorna. Strö över grovkrossad vitpeppar och servera genast.