Macarons med saffransglass
Macarons med saffransglass
7 ingredienser
Låt inte julens saffrans ligga kvar till nästa år. Passa på att rensa skafferiet till dessa läckerheter. Trött på saffran? Strunta i att färgsätta macaronerna och prova att göra samma glassgrund där du byter ut saffranet mot en vaniljstång, minst lika gott! /Tea
Här hittar du Teas grundrecept på macarons
Planering
SAFFRANSGLASSEN förbereds minst 5 h innan servering. Medan du väntar på den sätter sig i frysen gör du macarons.
Ingredienser
Saffransglass
- 350 g mjölk
- 250 g grädde
- 160 g strösocker
- 90 g äggula
- 0,25 tsk salt
- 1 g saffran
Servering
- macarons, se receptlänk
Gör så här
Saffransglass
- Koka upp grädde och mjölk med hälften av sockret. Blanda resterande sockret med äggulorna och vispa ihop. Tillsätt saffran till gräddmjölken. Plasta kastrullen och låt stå och dra i 15 minuter.
- Slå lite varm gräddmjölk över gulorna, blanda ordentligt och häll tillbaks i kastrullen. Sjud all vätska till 83 grader. Tillsätt saltet. Kyl ner och kör i glassmaskin.
- Förbered en ugnsform med bakplåtspapper och ställ i frysen. Fyll den med glassen direkt från glassmaskinen och skaka den i bordet tills den jämnat ut sig till cirka 2 cm tjock. Frys på nytt i ytterligare 2 timmar.
Servering
- Stansa ut gjuten saffransglass och sätt mellan två gula macaronskal. Sätt tillbaka macaronsandwichen i frysen 30-60 minuter för att låta den sätta sig ordentligt.