Mac 'n' cheesebollar med kålsallad

NYHET
mac n cheese bollar med kalsallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Mac 'n' cheesebollar med kålsallad

2

17 ingredienser

40 min

Krämiga, ostiga och frasigt friterade bollar med makaroner - det är vad Siri Barje bjuder på idag och det smakar fantastiskt. Till detta bjuder hon på en syrlig och krispig kålsallad. En perfekt lyxig vardagsmiddag!

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl makaroner
  • 1 burk cheese dip (vegansk)
  • 1 tsk gochugaru
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 l frityrolja (till fritering)

Kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 morot
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk agavesirap

Till servering

  • majonnäs (gärna chilimajonnäs)
  • sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. 

  2. Häll av dem och låt ånga av tills de har svalnat något, rör runt då och då. 

  3. Skiva spetskål tunt, skär moroten i tunna skivor. 

  4. Vispa ihop olivolja, saften och zest från lime, agave och salt i en skål.
  5. Blanda ned cheese dippen i makaronerna, riv ned vitlöken och ha i gochujarun. 

  6. Forma bollar och lägg på ett inoljat fat, frys in några minuter. 

  7. Hetta försiktigt upp oljan till 170 grader. 

  8. Lägg mjöl, växtbaserad grädde och panko i tre djupa fat. 

  9. Ta ut bollarna ur frysen och vänd dem i mjöl sedan grädde och sist panko. 

  10. Fritera gyllene och låt svalna på ett galler.
  11. Vänd ned dressingen i spetskålen toppa salladen med hackad koriander. 

  12. Servera bollarna med chilimajonnäs, sallad och rostade sesamfrön.