Krispiga chips med stekta kantareller och västerbottensostkräm

OLW Lyxiga chips med stekta kantareller och västerbottenkräm
Foto: Köket.se

Krispiga chips med stekta kantareller och västerbottensostkräm

Från: Köket

9 ingredienser

20 min

Få har väl missat klassikern chips, löjrom, rödlök och smetana? Men det här...det är nästan bättre! Höstens godaste snackstallrik med chips, smörstekta kantareller, västerbottenskräm, rödlök och dill.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp chips
  • 300 g kantareller
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2,5 dl Västerbottensost, riven
  • 0,5 rödlök
  • färsk dill

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela de stora kantarellerna till mindre bitar. Stek svampen först i torr panna tills den har vattnats ur. Tillsätt sedan smöret och stek tills svampen fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att chipsen är salta så salta inte svampen för mycket.
  2. Riv västerbottensosten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med crème fraiche.
  3. Hacka rödlöken fint.
  4. Lägg upp chips på ett serveringsfat, fördela kantarellerna och klicka ut västerbottenskrämen. Avsluta med några kvistar dill och den hackade rödlöken. Servera och njut!