Lyxig macka med cashewnötsdipp och grön topping

koket.se
Lyxig macka med cashewnötsdipp och grön topping
Foto: TV4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Lyxig macka med cashewnötsdipp och grön topping

14 ingredienser

15 m

En riktigt lyxig smörgås till matigt mellanmål eller lättare lunch. Gör en vegansk cashewdipp och servera på glutenfritt bröd, toppa med fänkål, zucchini, lök, dill och tomat.

Se Renée Voltaire laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Cashewnötsdipp

  • 2 dl cashewnötter
  • 5 körsbärstomater (alt. 1 stor tomat)
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 röd paprika, urkärnad
  • 1 tsk lantbuljong
  • 2 msk näringsjäst
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,25 chilifrukt

Servering

  • 3 skivor glutenfritt bröd
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 zucchini
  • 1 salladslök
  • 2 dillkvistar
  • 6 gula körsbärstomater

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till cashewnötsdippen till en grov dipp.
  2. Klicka ut dippen på brödskivorna.
  3. Hyvla fänkål och zucchini tunt. Skiva salladslök och dela dillkvistarna i små vippor.
  4. Klyfta tomaterna och lägg ut toppingen lite stökigt på varje macka.