Lyxig macka med cashewnötsdipp och grön topping

0 röster
15 m
3 mackor

En riktigt lyxig smörgås till matigt mellanmål eller lättare lunch. Gör en vegansk cashewdipp och servera på glutenfritt bröd, toppa med fänkål, zucchini, lök, dill och tomat.

Visa mer
15 m
3 mackor

Du behöver

Cashewnötsdipp

  • 2 dl cashewnötter
  • 5 röda cocktailtomater, alt. 1 stor tomat
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 röd paprika, urkärnad
  • 1 tsk lantbuljong
  • 2 msk näringsjäst
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,25 chilifrukt

Servering

  • 3 skivor glutenfritt bröd
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 zucchini
  • 1 salladslök
  • 2 dillkvistar
  • 6 gula cocktailtomater

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till cashewnötsdippen till en grov dipp.
  2. Klicka ut dippen på brödskivorna.
  3. Hyvla fänkål och zucchini tunt. Skiva salladslök och dela dillkvistarna i små vippor.
  4. Klyfta tomaterna och lägg ut toppingen lite stökigt på varje macka.
24 maj 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept