Soppa med scampi och glasnudlar

Soppa med scampi och glasnudlar
Foto: TV4

Soppa med scampi och glasnudlar

10 ingredienser

20 min

Lucys soppa med asiatiska smaker.

Lucys välkomstdrink
Guyabano och Cranberry Juice

Lucy från Nyköping lagade även

Pavlova (marängtårta)

Spicy Adobo

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 250 g glasnudlar
  • 12 jätteräkor
  • 1 räkbuljongtärning och vatten
  • 1 citrongräs
  • 1 kruka salladslök (eller gräslök)
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Buljong: Stek viklök och lök i en kastrull med lite olja. Häll på buljongvätskan och citrongräs, smaka av med salt och peppar. Skala och rensa räkorna, stek dem lätt med salt och peppar. Lägg nudlarna och räkorna i skålar. Häll på buljongvätskan och toppa med fin hackad gräslök.
  2. Börja med att koka vatten till glasnudlarna. Lägg i nudlarna i varmvattnet ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.