Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs
Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs
13 ingredienser
25 min
Receptet på pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs är hämtat ur boken Taste by Louise.
Läs mer om boken
Ingredienser
pilgrimsmusslor
- 400 g pilgrimsmussla
- salt
- svartpeppar, nymald
- 2 msk smör, till stekning
- tryffelmajonnäs
- 2 äggulor
- 1 tsk citron, färskpressad
tryffelmajonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1,5 dl matolja
- 2 tsk tryffelolja (eller 2 tsk färskriven svart tryffel)
- salt
- svartpeppar, nymald
- 0,5 krasse, till garnering
Gör så här
- Ta bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på hälften eller i tre delar (beroende på storlek).
- Salta och peppra.
- Hetta upp en stekpanna med smör och halstra pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor, max 1 minut.
- Lägg över på ett fat och låt svalna.
- Mixa äggulor, citronsaft och dijonsenap med en stavmixer.
- Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills majonnäsen binder sig.
- Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar.
Vid servering
- Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje.
- Garnera med kryddkrasse och riv eventuellt över färsk tryffel.