Chokladbiscotti med mandel och vit choklad

Foto: Ewa K Andinsson
Chokladbiscotti med mandel och vit choklad
12 ingredienser
Dessa italienska biscotti med två sorters choklad passar perfekt till eftermiddagsfikat. Receptet räcker till cirka 20 st biscotti.
Ingredienser
- 100 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
- 100 g sötmandel
- 200 g vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- 1,5 dl strösocker
- 0,75 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- vetemjöl, till utbakning
- ägg, uppvispat till gräddning
- 100 g vit bakchoklad
Gör så här
- Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna.
- Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.
- Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.
- Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i cirka 15 minuter eller tills de fått en brun yta.
- Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
- Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.
- Förvara chokladbiscottin torrt, varför inte i en vacker glasburk, i upp till 10 dagar.