Pannacotta på toblerone

Pannacotta på toblerone
Foto: TV4

Pannacotta på toblerone

Av: Lotta - Öland

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Chokladpannacotta med halloncollis och öländska jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 4 dl grädde
  • 4 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 150 g Toblerone
  • 2,5 gelatinblad

Halloncollis

  • 2 dl hallon (färska eller frysta)
  • 2 msk strösocker
  • Maizena majsstärkelse
  • färska jordgubbar, till servering

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelantinbladen i 5 min i vatten.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljstång, plocka bort ytterhöljet på stången. Ta av grytan från plattan.
  3. Lägg i tobleronen så den smälter.
  4. Lägg i de blöta gelantinbladen.
  5. Häll upp i skålar o sätt in i kylen i ca 2 timmar.

Halloncollis

  1. Häll hallonen i en kastrull häll på vatten så att det täcker hallonen och ungefär 2 cm till, häll i sockret.
  2. Koka i ca 3 min, red av med ca 1 msk maizena (blandat med vatten)
  3. Mixa med stavmixer o sila.
  4. Ställ in i kylen.
  5. Servera med färska jordgubbar och ringla halloncollis över.