Lobsterroll i smörstekt brioche
Lobsterroll i smörstekt brioche
22 ingredienser
30 m
Lobsterroll i smörstekt brioche med chorizomajonnäs är en riktigt festlig och god rätt att servera i helgen.
Ingredienser
Smörkokt lök med hummer
- 1 gul lök
- 100 g smör
- 250 g hummer, bara rent
- 6 brödskivor (eller minilimpor)
Smaksättningspaste
- 1 gul lök
- 1 tsk fänkålsfrö
- 1 tsk dillfrö
- 1 tsk korianderfrö
- 10 svartpepparkorn
- 0,5 g saffran
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk harissa
- 1 msk strösocker
- salt
- 1 dl skaldjursfond (ej koncentrat, i så fall 1 msk med 3 rabatt msk vatten)
Chorizomajonnäs
- 2 chorizokorvar, råa
- 1 dl olja
- 1 ägg
- salt
- vinäger
Servering
- 6 blad salladsblad
- 1 förp krasse
Gör så här
Smörkokt lök med hummer
- Finhacka löken och koka upp bitarna med smöret i en kastrull. Låt koka i ca 5 minuter.
- Sila av löken och blanda med hummerköket.
- Stek brödet i det resterande smöret tills det blir gyllenbrunt.
Smaksättningspaste
- Fräs löken tillsammans med kryddorna tills löken blivit mjuk.
- Tillsätt tomatpuré samt harissa och fräs i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt socker, salt och fond. Låt koka i ca 5-10 minuter.
- Mixa blandningen slät med en stavmixer.
Chorizomajonnäs
- Hacka korven och fräs hacket i en stekpanna tillsammans med oljan.
- När koven fått fin färg så drar du pannan åt sidan och låter korven svalna i oljan.
- Sila sedan av oljan och slå en majonnäs på fettet tillsammans med ett ägg. Smaka upp med salt och vinäger.
Servering
- Fyll brödet med strimlad sallad.
- Toppa med hummerköttet som du smakat upp med pasten.
- Toppa med majonnäsen och avsluta med lite krasse.