Lobsterroll i smörstekt brioche

Lobsterroll i smörstekt brioche
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Lobsterroll i smörstekt brioche

22 ingredienser

30 m

Lobsterroll i smörstekt brioche med chorizomajonnäs är en riktigt festlig och god rätt att servera i helgen.

Ingredienser

portioner

Smörkokt lök med hummer

  • 1 gul lök
  • 100 g smör
  • 250 g hummer, bara rent
  • 6 brödskivor (eller minilimpor)

Smaksättningspaste

  • 1 gul lök
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tsk korianderfrö
  • 10 svartpepparkorn
  • 0,5 g saffran
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk harissa
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • 1 dl skaldjursfond (ej koncentrat, i så fall 1 msk med 3 rabatt msk vatten)

Chorizomajonnäs

  • 2 chorizokorvar, råa
  • 1 dl olja
  • 1 ägg
  • salt
  • vinäger

Servering

  • 6 blad salladsblad
  • 1 förp krasse

Gör så här

Smörkokt lök med hummer

  1. Finhacka löken och koka upp bitarna med smöret i en kastrull. Låt koka i ca 5 minuter.
  2. Sila av löken och blanda med hummerköket.
  3. Stek brödet i det resterande smöret tills det blir gyllenbrunt.

Smaksättningspaste

  1. Fräs löken tillsammans med kryddorna tills löken blivit mjuk.
  2. Tillsätt tomatpuré samt harissa och fräs i ytterligare 5 minuter.
  3. Tillsätt socker, salt och fond. Låt koka i ca 5-10 minuter.
  4. Mixa blandningen slät med en stavmixer.

Chorizomajonnäs

  1. Hacka korven och fräs hacket i en stekpanna tillsammans med oljan.
  2. När koven fått fin färg så drar du pannan åt sidan och låter korven svalna i oljan.
  3. Sila sedan av oljan och slå en majonnäs på fettet tillsammans med ett ägg. Smaka upp med salt och vinäger.

Servering

  1. Fyll brödet med strimlad sallad.
  2. Toppa med hummerköttet som du smakat upp med pasten.
  3. Toppa med majonnäsen och avsluta med lite krasse.