Lobster roll med chips

Lobster roll med chips
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lobster roll med chips

12 ingredienser

20 m

Lobster roll är perfekt sommarmat. Passar lika bra till lunch som middag, eller att ta med på picknick.

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar (fryst går bra)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 avokador, tärnad
  • 0,5 stjälk stjälkselleri, fint skivad
  • 2 tsk färsk pepparrot
  • 1 tsk harissa
  • 4 briochebröd (eller potato korvbröd)
  • 2-3 msk smör, smält
  • salt
  • peppar
  • potatischips

Gör så här

  1. Dela hummern och ta ut köttet från stjärt och klor. Tärna köttet i bitar. Blanda det med hummersmöret som finns i huvudet på hummern.
  2. Blanda majonnäs och crème fraiche med hummern, avokado, selleri, pepparrot och harissa.
  3. Sätt ugnen på grill, 200 grader. Dela bröden och pensla dem med smält smör och värm dem i några minuter tills de blir lite krispiga.
  4. Fyll de frasiga bröden med hummerröran och servera med chips.