Ljuvligt god fisk- och skaldjurssoppa

Ljuvligt god fisk- och skaldjurssoppa

16 ingredienser

25 min

Den här enkla och goda soppan är perfekt till både vardagsmiddagen eller att bjuda vännerna på till helgen. Boosta smaken på dina utvalda råvaror genom att tillsätta hummerfond i soppan!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Hummerfond
ToT hummerfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Hummerfond

Höjer smaken på fisk & skaldjur och används med fördel i fisk- och skaldjursgrytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2 schalottenlökar
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 2,5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  • 8 dl vatten
  • 10 svartpeppar, hel
  • 10 kryddpepparkorn, hel
  • 2 lagerblad
  • 200 g fiskfilé, ljus/vit, skinn och benfri
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl grädde
  • citron, pressad
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • mörkt bröd och smör

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Skala och skiva morötterna.
  3. Skala och finhacka schalottenlökarna.
  4. Ansa och skär bort stocken i fänkålen, skiva den sedan.
  5. Smält smöret tillsammans med olja i en kastrull.
  6. Fräs lök, potatis och morötter på svag värme utan att de får färg.
  7. Tillsätt hummerfond, vatten, peppar och lagerblad.
  8. Låt koka i 15 min tills grönsakerna är mjuka.
  9. Skär fisken centimeterstora tärningar och lägg den i grytan tillsammans med grädden och låt det koka upp.
  10. Rör i räkorna och smaka av soppan med hummerfond, salt och peppar, avsluta med dill.
  11. Servera tillsammans med mörkt bröd och smör.
TIPS!
Fler tips
Thailändsk kycklingcurry touch of taste

Fler tips

Här hittar du fler goda recept

Läs mer