Ljummen sallad

0 röster
4
Ljummen sallad
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 huvud grönsallat
  • 1 huvud friséesallat
  • 1 huvud rossisallat
  • 1 endive
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 färsk broccoli
  • salt
  • malen vitpeppar
  • olivolja
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj alla sallatssorter och ansa alla grönsaker. Skär löken i tunna strimlor och champinjonerna i skivor. Dela broccolin i buketter och koka den i 2 minuter i lättsaltat vatten. Halvera tomaterna.
  2. Hetta upp olivolja i en panna. Fräs lök, champinjoner och broccoli. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Ta upp ur pannan.
  3. Låt sallatsbladen och tomaterna hastigt svänga runt i pannan, inte mer än 30 sekunder och lägg upp på ett fat. Häll över de frästa grönsakerna och servera genast.
22 april 2009

Fler goda recept