En fräsch och extra matig variant på räksallad med broccoli, Västerbottensost och massa krispiga grönsaker. Som sig bör serveras den med Rhode Island-dressing.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Skär romansalladen grovt. Halvera tomaterna. Dela rädisorna, behåll gärna blasten. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skär färsk lök och zucchini i tunna skivor, gärna på mandolin. Skär osten i tärningar.
Blanda allt det skurna i en stor skål.
Rosta solroskärnorna hastigt i en stekpanna med lite olivolja och salt. Ta från värmen och låt svalna.
Skär broccolin i buketter, behåll så mycket av stjälken som det går. Koka broccolin precis klar i saltat vatten.
Häll av broccolin.
Häll av kronärtskockorna och skär i grova bitar. Värm dem i lite olivolja i en kastrull.
Blanda broccoli och kronärtskockor direkt ner i salladen när de fortfarande är varma. Vänd runt så att allt blandas.
Toppa med räkor och solroskärnor. Servera med Rhode Island-dressing.