Ljummen potatissallad à la Videgård

koket.se
Ljummen potatissallad à la Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Ljummen potatissallad à la Videgård

10 ingredienser

1 h

En ljummen potatissallad passar till både grillat kött som grillad fisk eller kyckling. Denna potatissallad fick Claes Malmbergs nackhår att resa sig!
Från Nyhetsmorgon 3 mars 2024.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Potatisdressing

  • 120 g olivolja
  • 1 msk havssalt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 50 g färsk bladpersilja, hackad
  • 20 g färsk koriander, hackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, färsk, finhackad utan kärnor
  • svartpeppar (från kvarn)

Potatis

  • 900 g kulpotatis
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

Potatisdressing

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en skål.

Potatis

  1. Skölj av de små potatisarna men behåll skalet på och lägg dem i en ugnsform. Häll över olja och blanda.
  2. Ställ in formen i ugnenoch låt gå i 40 minuter tills potatisen är klar. Blanda sedan potatisen med dressingen i skålen - voilà - färdigt att servera!